De locatie

Koro River Camp, Botswana

Onderdeel van The Africa Experience

” A perfect and exclusive re-souling safari retreat! “

Koro River Camp is een kleinschalige, luxe uitvalsbasis voor onvergetelijke expedities dwars door de rauwe natuur van zuidelijk Botswana, een regio waar niet de dieren, maar toeristen een zeldzaamheid zijn.

De indeling, de faciliteiten, de locatie en de intensieve aandacht voor gepersonaliseerde service bieden een ideale ontsnapping voor gezinnen, solo safarigangers of groepsreizigers. Met slechts 7 grote tweepersoons tenten en een maximale bezetting van 18 personen is Koro River Camp een onontdekte juweel in het safari circuit van Botswana.

De winsten van Koro River Camp worden via Stichting Timbo geherinvesteert in het Kwa Tuli Private Game Reserve en het Centraal Tuli Block Game Reserve. Het doel is om een groot natuurgebied te realiseren waarin bedreigde diersoorten zoals de zwarte neushoorn kunnen worden geherintroduceerd.

De lokale bewoners werken nauw samen met Koro River Camp en zij worden getraind worden om het gebied in lijn met de kernwaarden van Koro River Camp te beheren. Daarnaast wordt ook ondersteuning geboden aan lokale ondernemers, assistentie bij het beschermen van de plaatselijke historische bezienswaardigheden en erfgoed en zal de stichting anti-stroperij activiteiten in het gebied opzetten.

Vanuit sociaal oogpunt wordt ondersteuning geboden aan de plaatselijke kinderdagopvang en zijn er concrete plannen om een opleidingscentrum op te bouwen voor jonge mensen die een carrière in natuurbehoud willen nastreven.

Meer informatie over Koro River Camp en haar faciliteiten en doelstellingen op de website van The Africa Experience.

Een samenwerking tussen