Het programma

Waaruit bestaat het programma?

Sessies Persoonlijk Leiderschap

Gedurende de leiderschapsessies, focussen we op jouw persoonlijk ontwikkeldoel. Voorafgaand aan het programma, zullen we een intakegesprek in Nederland hebben. We bespreken waar jij, gegeven jouw context, je in wil ontwikkelen.

De opzet van deze sessies is heel praktisch; we zullen vaak starten met een kort theoretisch framework, maar leggen in de sessies vooral de nadruk op doen. Individueel of in subgroepjes ga je oefenen en verder inzoomen op jouw vraagstuk. Je gaat niet alleen nadenken, maar ook ervaren.

Wildernis

Naast de leiderschapsessies gaan we dagelijks de Afrikaanse natuur in. Waar we in de sessies cognitief en reflectief bezig zijn, staat gedurende onze bush walks- & drives intuïtie centraal. Wat doet natuur voor jou? Hoe voelt het om vanuit dit perspectief te reflecteren, op jezelf en op de context waar jij je normaalgesproken in begeeft? Welke rol speelt natuur en het behoud daarvan in jouw leven?

Tijdens de bush walks- & drives worden we begeleid door gecertificeerde nature guides, die een schat aan kennis van de natuur hebben. De guides zullen ons veel vertellen over wat we onderweg tegenkomen, van de grote big 5 tot de kleinste insecten en zullen je laten zien hoe zij zich iedere dag inzetten ter bescherming van Afrikaans wildlife en de lokale community. Bovenal zullen ze je laten ervaren wat natuur kan betekenen in jouw ontwikkelproces.

Wat levert het programma je op?

Sessies Persoonlijk Leiderschap

Gedurende de leiderschapsessies staat ‘Mature Leadership’ centraal; het uitgangspunt is dat jij in staat bent om jezelf te coachen op jouw ontwikkeldoel. Wij zullen dat proces faciliteren. We onderzoeken samen hoe jij keuzes maakt die op de lange termijn bijdragen aan jouw ontwikkeling, maar ook aan de omgeving om je heen. Na ons programma:

  • Heb je inzicht in (eigen) gedragspatronen en reflexen
  • Weet je hoe je onbewuste patronen kunt doorbreken
  • Heb je tools & handvatten om met niet-effectieve reflexen om te gaan
  • Begrijp je jouw positie in de omgang of samenwerking met anderen
  • Heb je jouw behoefte helder in de omgang of samenwerking met anderen
  • Weet je hoe je niet-effectieve patronen met anderen kunt doorbreken
  • Heb je concrete actiestappen geformuleerd die jij gaat zetten richting jouw ontwikkeldoel

Na afloop van het programma in Botswana, zullen we een individueel follow up gesprek in Nederland plannen. Samen bekijken we hoe je jouw inzichten (verder) actief vertalen naar jouw dagelijkse context. En we bespreken hoe je kunt zorgen dat jouw nieuwe gedrag een blijvende ‘gewoonte’ wordt.

Wildernis

De magie van de natuur? ‘It does the work for you’. We lopen en rijden dagelijks door de ongerepte Afrikaanse wildernis. We volgen de eeuwenoude, door dieren uitgesleten paden, we onderzoeken de sporen die ze hebben achtergelaten. De kans is groot dat we oog in oog komen te staan met een van de Big 5. Een ervaring, die zonder twijfel diepe indruk maakt. De wildernis expedities die we ondernemen, zullen je een gevoel van nietigheid geven. Het zal een afwisseling zijn tussen adrenaline en overweldigende rust. En het zal je -ongetwijfeld- aan het denken zetten over jouw bijdrage aan het behoud van deze overweldigende natuur.

Tevens komt een deel van de inkomsten van het leiderschapsprogramma ten goede aan Stichting Timbo, waarmee je indirect de bescherming van Afrikaans wildlife en de lokale Afrikaanse gemeenschap ondersteunt en de stichting helpt bij het realiseren van haar ambitieuze doelstellingen.

Een samenwerking tussen