Het programma

Waaruit bestaat het Ranger programma?

De thuisbasis

We starten het programma in het prachtige Koro River Camp onze thuisbasis gelegen aan de Limpopo River. Van daaruit zullen we op een aantal spectaculaire game drives gaan om het gebied rondom Koro, het KwaTuli Game Reserve, te verkennen. KwaTuli is niet alleen uniek door de verscheidenheid aan wilde dieren, maar ook de veelzijdige vegetatie, de eeuwenoude baobab bomen en de spectaculaire ‘koppies’ (de kenmerkende heuvels) die het landschap kleuren.

Op expeditie

Na twee dagen in ons luxe Koro River Camp gaan we op expeditie. We zullen vijf dagen in de bush doorbrengen om van zo dichtbij als mogelijk de natuur en het wildlife te ervaren. Op verschillende plekken slaan we ons kamp op en slapen we onder de overweldigende sterrenhemel. Dagelijks gaan we vanuit onze bush camps te voet de wildernis in. We volgen eeuwenoude olifantenpaden en leren on the spot hoe we sporen van o.a. luipaarden, olifanten en hyena’s kunnen herkennen. We leren alles over hun gewoonten, leef- en jachtgebied en verhouding tot de andere dieren. Ook de kleinere dieren op de grond, de vogels en de planten en bomen passeren de revue.

Link tussen jou als individu en de natuur

Daarnaast zullen we ook inzoomen op de link tussen jou als individu en de natuur, we achterhalen hoe de natuur je uitdaagt om vanuit een ander perspectief te kijken, hoe het een inspiratiebron is voor (persoonlijk) leiderschap en welke parallellen er zijn tussen wat er gebeurt in de natuur en in jouw dagelijks leven.

Tot slot besteden we uitgebreid aandacht aan de impact van de mens op de natuur en bespreken we de wijze waarop we kunnen bijdragen aan het behoud daarvan.

Na ons bush avontuur zullen we de laatste dagen opnieuw doorbrengen in het prachtige Koro River Camp. Daar sluiten we ons programma af met een aantal game- & night drives, inclusief een spectaculair diner aan de rand van de Limpopo River.

Guide | Alan McSmith

Gedurende onze dagen in de bush zullen we begeleid worden door de ervaren gids Alan McSmith. Alan heeft zijn sporen als ranger & nature guide ruim verdiend: al meer dan 29 jaar begeleidt hij groepen in de bush en leidt hij lokale rangers op. Een groot deel van zijn carrière heeft hij gewijd aan (veld)onderzoek naar olifanten, hij heeft wereldwijd naam gemaakt met zijn indrukwekkende elephant encounters.

Daarnaast is Alan een veelgevraagd spreker, onder andere voor TEDxAmsterdam. In zijn lezingen pleit hij voor een andere verhouding tussen mens & natuur en focust hij op het belang van nature conservation.

Video afspelen

Guide | Claar Janssen

Claar Janssen is de oprichtster van Teamwork Productions. Claar komt al sinds haar jonge jaren in Afrika en heeft vele trails door de Afrikaanse bush begeleidt, zowel op leiderschap- als op persoonlijk ontwikkelniveau.

Claar’s focus zal liggen op teamdynamiek en op de link tussen de natuur en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het ranger programma zal zij onder andere inzoomen op thema’s als nature & leadership, nature & decision making en intuitive tracking.

Video afspelen

Een samenwerking tussen