Over ons

Het leiderschapsprogramma zal gefaciliteerd worden door Claar Janssen, gecertificeerd psycholoog, trainer en coach. Zij is tevens oprichtster van Teamwork Productions, een training- en coachingsbureau dat groeibedrijven begeleidt op Team- & Leadership Development.
Claar werkt in opdracht van vooraanstaande Private Equity en Venture Capital initiatieven, die allen het belang van persoonlijke- & team ontwikkeling onderschrijven. Ze heeft een indrukwekkend track record op het gebied van coaching bij zowel nationaal als internationaal opererende groeibedrijven.

Claar’ stijl kenmerkt zich door haar sensitieve, toegankelijke benadering, ze is doortastend en doelgericht. Daarnaast voegt ze graag de nodige lichtheid en humor toe.

Ze woont en werkt in Amsterdam, haar geboortestad, maar is het liefst in de bergen te vinden. Ze heeft een onmetelijke passie voor alles wat met de natuur te maken heeft. De Dolomieten, Alpen en de Pyreneeën zijn voor haar favoriet terrein. Naast de trails in deze gebieden staat er jaarlijks een beklimming van een grote piek (buiten Europa) op haar programma.

Zuidelijk Afrika heeft een plek in haar hart veroverd nadat zij op jonge leeftijd een tijd in Kaapstad woonde. Ze is na die tijd nog veelvuldig in Zuidelijk Afrika geweest, en wordt ‘keer op keer gegrepen door de indrukwekkende cultuur en ontzagwekkend mooie natuur’.

Video afspelen

Stichting Timbo is in 2009 opgericht en vernoemd naar een teenager, Tim Weerstand, die in dat jaar aan een agressieve vorm van kanker is overleden. Tim was gepassioneerd over Afrika, wilde dieren en de mensen die betrokken zijn bij de bescherming van diezelfde wilde dieren.

Albert Hartog, ondernemer en o.a. eigenaar van investeringsmaatschappij Active Capital Company en een zeer gerenommeerd investeerder in Afrika, besloot tot de oprichting van Stichting Timbo ter nagedachtenis aan zijn neef en eveneens gezien zijn passie voor Afrikaanse wildernis.

Gasten van The Africa Experience kunnen onder leiding van de safari-specialisten, met een gecombineerde ervaring van bijna 100 jaar, deelnemen aan natuuronderzoeksprojecten om de polsslag van grootschalige natuurbeschermingsprojecten te voelen.

Last but not least, terwijl de gasten genieten van een welverdiende safari of strandvakantie, wordt alle winst teruggestort naar Stichting Timbo, om opnieuw te worden geïnvesteerd in dezelfde gebieden waarin The Africa Experience actief is.

De non-profit organisatie ondersteunt projecten ter bescherming van het wildlife in Afrika, en waar mogelijk in combinatie met het stimuleren en ondersteunen van jongeren bij het opbouwen van hun carrière in natuurparken in Afrika.

Als onderdeel van de activiteiten ter ondersteuning van wildlife en de lokale bevolking heeft Stichting Timbo twee luxe resorts gebouwd (Koro River Camp & Koro Island Camp) aan de oevers van de Limpopo rivier in Botswana onder de vlag van The Africa Experience, waaronder de resorts in de markt gezet worden. Gasten van over de hele wereld kunnen het echte Afrika beleven en tegelijkertijd bijdragen aan de lange termijn doelstellingen van Stichting Timbo:

  • Als rolmodel dienen voor andere partijen met de realisatie van corridors naar Kruger en Mozambique
  • Het trainen van de lokale bevolking om een baan te vinden in de natuurbescherming en hotellerie.
  • Herintroduceren van bedreigde diersoorten
  • Steunen van onderzoek naar land en diersoorten

The Africa Experience is een verzameling van reizen die zich onderscheidt van de reguliere safari’s en strandvakanties.

De lodges van The Africa Experience liggen in de meest prachtige wilde en onontdekte gebieden in Botswana en Mozambique, met kleinschalige maar hoogwaardige faciliteiten die op de familie gericht zijn (zelfs met jonge kinderen). De lodges zijn volledig duurzaam ontworpen, volledig in samenwerking met de lokale gemeenschappen.

Gasten van The Africa Experience kunnen onder leiding van de safari-specialisten, met een gecombineerde ervaring van bijna 100 jaar, deelnemen aan natuuronderzoeksprojecten om de polsslag van grootschalige natuurbeschermingsprojecten te voelen.

Last but not least, terwijl de gasten genieten van een welverdiende safari of strandvakantie, wordt alle winst teruggestort naar Stichting Timbo, om opnieuw te worden geïnvesteerd in dezelfde gebieden waarin The Africa Experience actief is.

Active Capital Company is een Nederlandse investeringsmaatschappij dat investeert in MKB-bedrijven gevestigd in Nederland of Duitsland met een omzet tussen de € 10M – € 100M. Deze bedrijven zijn actief in productie, (technische) groothandels of zakelijke dienstverlening.

Active Capital Company is opgericht en geïnspireerd door ondernemers met een passie voor industrieën die streven naar ongekende resultaten door haar drie voornaamste drijfveren: Geografische uitbreiding, duurzaamheid en innovatie.

Active Capital Company is als partner verbonden aan Stichting Timbo en doneert ieder jaar een deel van de behaalde winsten aan de stichting.

Naast een financiële bijdrage wordt er door het team van Active Capital Company en haar portfolio bedrijven ook ondersteuning geboden op operationeel en strategisch niveau. Zo helpt Active Capital Company ook met de organisatie van de het Persoonlijk Leiderschapsprogramma in Botswana.

Een samenwerking tussen